Spokojeno s výší stravného je sedm procent zaměstnanců

Spokojeno s výší stravného 5,1 eura sedm procent zaměstnanců. Při současných cenách by podle 59 procent dotázaných mělo být minimálně stravné na úrovni sedmi eur, zjistil průzkum společnosti Edenred.
Navýšení stále není dostatečné
Více než třetinu by podle průzkumu potěšilo zvýšení stravného alespoň na šest eur.

„Výše příspěvku na stravu se během jednoho roku měnila směrem vzhůru nestandardně až třikrát, ale stále není dostatečná. Pokud chce zaměstnavatel motivovat zaměstnance k plnohodnotnému stravování, zůstává to na jeho bedrech, protože maximální výše stravného není určena,“ uvedla ředitelka pro Public Affairs společnosti Edenred Lívia Bachratá.

Rozhoduje zejména cena jídel
Pro Slováky jsou dvě nejzásadnější kritéria, podle kterých se rozhodují, kde si během polední přestávky dají oběd, a to kvalita jídla a aktuální chuť. Možnost „Jdu do podniku, který nabízí kvalitní jídlo“, si zvolilo 29 procent respondentů.

Rovněž 29 procent uvedlo, že restaurace obměňuje podle aktuální chuti. Necelá čtvrtina dotázaných se vyjádřila, že při výběru místa ke stravování je hlavním kritériem cena jídel. Zbývajících 19 procent navštěvuje během pracovního týdne podnik, který má k práci nejblíže.

Teplé jídlo si dopřejí více muži
Nejoblíbenějším dnem v týdnu, kdy si nejvíce zaměstnanců dopřeje oběd v restauraci, je podle registru plateb společnosti Edenred úterý. V tento den eviduje společnost 22,47 procent plateb.

Teplé jídlo si v provozu během oběda dopřejí více muži než ženy. Muži zahrnují 59 procent plateb, ženy 41 procent.

Nejoblíbenější doba, kdy chodí zaměstnanci na teplé jídlo, je rozpětí mezi 11. a 13. hodinou. Tehdy se stihne najíst 62 procent lidí.

Společnost Edenred realizovala dotazníkový průzkum v březnu na vzorku 1023 respondentů.

Related posts

Co je Ethereum?

Individualizace výuky: Klíč k efektivnímu a inkluzivnímu vzdělávání

Oslavy nového roku v různých částech světa